torsdag 18 augusti 2011

Lite vemodigt, men med många minnen

Nu har det snart gått tre veckor på språkkursen. Vi har det helt underbart och lärt känna massa fina människor. Några kommer vi att träffa i Reykjavík. Om vi ska summera tiden har den varit givande, något vi kommer att minnas för resten av våra liv. Vi kommer ha bild på alla som har delatgit för vi blev fotograferad. Vilken kul idé! Imorgon kommer vi ha ett enklare prov och på eftermiddagen ska vi skapa en kortare pjäs att spela upp för de andra spårkgrupperna. Alla språkgrupperna ska framföra något lite och gärna på isländska. Vi båda har deltagit köraktivitet och kören kommer att framföra massa isländska sånger som vi har lärt oss under dessa tre veckorna. Det är kul att lära sig isländska genom sång och musik ;)

Igår besteg vi det högsta berget i Vetsfjords, Kaldbakur. Vilken utsikt, det var verkligen värt mödan upp. Kroppen värker lite idag, men det är okej. Precis när Viktoria skulle säga att:Det är så tyst och fridfullt här, framhäver Amanda ett riktigt Ronjaskrik! Känslan av att varaså högt upp var så befriande och Amanda ville verkligen få ur sig den känslan ;)

På lördag åker vi tidigt från Núpur till Ísafjördur med buss. I Ísafjördur ska vi hämta "vår" bil som vi har hyrt för sex dagar. Vi ska resa runt på Island och upptäcka den vackra och skiftande naturen.

Viktora sitter och nynnar i sin nya lópapeysa och väntar på att hennes pojkvän ska ringa på skype. Lópa peysa är en ulltröja. Hon är super fin i den! Amanda är lite ledsen, hennes pojkvän har gått och lagt sig. Det är svårt med avståndet för oss båda.

Góðan nótt. Sjáumst. Bless bless.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar