söndag 28 augusti 2011

Dag 4 på den långa färden!

Kvällen innan gick vi till grannhuset till gesthouset vi bodde på och köpte lite mat. Kycklingsallad! Riktigt smaskigt med ett glas vatten till :) Restaurangen var väldigt mysig som så mycket annat här på island.


Den fjärde dagen blev det mycket bilkörning. Vi åkte ut till olika ställen för att bara se oss omkring och insupa naturen och omgivningen. Det var mycket upp och ner och fram och tillbaka över berg och ner i dalgångar. Vi konstaterade att alla vägar leder till Egilstaðir, för vart vi än åkte var vi tvugna att återvända till Egilstaðir för att kunna ta oss till nästa ställe. Vädret skiftade som vanligt från den ena dalgången till den andra. På morgonen hade vi ett underbart väder i det första stället vi besökte.


 Vägarna är verkligen spännade att åka på. Vägräcke har de inte slösat pengar på!


 Uppe bland molnen.



 Vi passade även på att skåda lite fåglar. Många måsar, ejdrar och en liten lunnefågel. Solen värmde gott i ryggen.

 Viktoria sköter kartläsningen en stund. Vi har konstaterat att Amanda är en dålig kartläsare. Hon kan inte riktigt koppla det till verkligheten. Men Viktoria litar inte på någon och inte på Amanda och ifrågasätter allt. Är du verkligen säker?? Men hon litar inte på sig själv heller, särskillt inte när det gäller stavning.

 Vi passerdae Islands största skog. Ja! De har faktiskt lite skog här! Inget i jämförelse mad våra svenska skogar men ändå.

 Vi bagav oss ut på höglandet. Målet var att få se renar och här var chansen störst. Vi var osäkra om vi verkligen fick köra här med våran bil. Vissa vägar på island är F märkta och här bör man inte köra med vanlig bil och man får inte köra där med hyrbilar. Denna väg var troligen F märkt men den var i så bra skick att vi gjorde en chansning. Vi ville ju se renarna. Tyvärr såg vi ingen skymt av några renar. Vi vände om vid ett stort vattenkraftverk där vägen övergick till nått som ska likna grusväg. Nedan är en bild av ravinen vid vattenkraftverket.


 Mot eftermiddan blev vädret sämmre. In i dimman!

 Vi var nere i nån ort som skulle vara jätte fin och mysig men vädret var så dåligt och sikten obefintlig att vi bara vände om och begav oss mot vår slutdestination för dagen för att få oss lite sömn inför
+

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar