torsdag 4 augusti 2011

Lamm i huvudet som bräker

Goðan dagínn!
Igår hade vi fullt upp hela dagen. Vi började med en lektion med grammatik och ordförståelse. Efter att vi hade intagit en god lunch gick vi ner vid fjorden för att insupa den underbara naturen. Eftermiddagen började med kör och vi fick lära oss många isländska sånger! Att sjunga är bra för att lära sig uttala orden rätt, eftersom vår körledare var väldigt noga med hur vi uttalade orden. Skoldagen slutade med en lektion där vi läste en isländsk bok som hette Sírry á Vígur. Den var lätt att förstå och vi tyckte att vi klarade oss väldigt bra. Alla deltagarna fick läsa en sida var och det var knaggligt men gick mycket bra. Viktoria skulle viska något till Amanda och började viska på engelska. Vi tyckte det var roligt och vi började skratta. Det blev ett skrattanfall och läraren tittade argt på oss. Många språk att hålla reda på och orden de bara försvinner. Men men hoppas att de kommer tillbaka.
Efter en lång skoldag var vi väldigt trötta men vi hade ju fått hemläxa (heimavinna) så den fick vi göra. Vi är sex tjejer som har bestämt att laga mat tillsammans (det nordiska matlaget). Igår fick vi pasta med tomat och grönsaksröra av di danske flikkorna.

Idag har vi haft lektion på förmiddagen, men på eftermiddagen var vi "lediga" . Tydlig är chokladsoppa en förrätt här på Island. Den tog vi som efterrätt, smakade som chokaldpudding men var mycket tunnare. Amanda tyckte den var superb. Efter lunchen tog vi på oss våra hajkingkläder och begav oss ut på tur. Vi bestämde oss för att ta den svåra vägen, men det var brantare än vad vi trodde. Viktoria var den som var modigast (eller mest dumdristig) och gick nästan ända upp till toppen på berget. Amanda satt en bit ner och vondades över vägen ner, men Viktoria som tar allt som det kommer var vi gott mod. Väl nere var vi svettiga och trötta och satte oss med några andra "studenter"  för att pusta ut och göra våran heimavinna. Vi kom fram till att det är bäst att vara tillsammans med andra när vi gör läxan. Då kan man prata om alla regler, böjningar och konstigheter. Vi konstaterade att Amanda har små ulliga lamm inne i huvudet som bräker när hon förstår hur det ligger till med det  isländska språket. I Viktorias huvud är de döda, men vi hoppas på att Klemens ska kunna göra första hjälpa på dem och väcka dem till liv! som ni förstår blir man lite vimsig i huvudet med så många språk att hålla reda på ;)

Bless bless //Amanda och Viktoria, di två smålänningarna på stora Island 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar