lördag 20 augusti 2011

Farväl Núpi!

Då är vi snart klara för att ge oss av från Núpur. Packningen är i fullgång. Viktoria har lite problem med att få ner all sin packning trots att hon köpt en extra Bónus kasse att pack i.

I går hade vi vårt slutprov av Isländska kursen med både hörförståelse, läsförståelse, skriva egen text och muntligt samtal. Det var faktiskt ganska lätt och vi klarade det galant båda två. Nu ska vi bara sätta det på prov på riktigt med vår tripp runt Island. Isländska är språket som gäller i så stor utsträckning som möjligt.
Efter provet fick vi lite lunch. God fisksoppa och som en liten snackbit till RUTTEN HAJ. Det var det absolut vidrigaste vi båda smakat. Smaken var outhärdlig och gick upp i näsan på nått konstigt vis. Det grimaserades och klöktes en hel del innan hajen var nere i magen. FY!!! Been there, done that! Never again!!!
Sen var det övning inför kvällens underhållnig från vår klass, där Amanda gjorde en storstilad skådespelarinsatts. På kvällen bjöds det på mat igen. Äntligen lite fläskkött! Vi sjöng med kören och sen var det dags för alla gruppers underhållning! Alla hade verkligen fixat och donat och hittat på roliga små sketcher, sånger osv. Men vi var helt klart bäst ;) Även våra lärare hade fixat ett nummer där de var klädda som riktiga islänningar och sjöng. Sen var det dans som gällde till extremt hög musik och stundvis väldigt dålig, (Som vanligt.) långt över småtimmarna.

Så idag är vi lite trötta men ser med spänning fram mot vårt äventyr.Båda två har sina lópa peysor på sig så nu kan bara allt gå väl! Vet inte vad vi ska sova i natt, men få se hur långt vi kommer och så får vi leta upp nått bra. Ha fått tipset om att köpa sovsäckar och sova i bilen. Men Vickan är tveksam till detta sen Öland då hon prova e detta. Inte helt optimalt!
Vi har massor av bilder som väntar när vi är tillbaka i Reykjavík och har ett fungerande internet igen.
Önska oss lycka till! Gangi okkur vel!

Viktoria och Amanda

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar