tisdag 23 augusti 2011

Dag två resan runt Island



Mystisk dimma och annorlunda form på berg.

Islänningarna pratar ofta om vädret och vi kan förstå varför, för vädret växlar väldigt mycket här. Det bästa är att ha regnbyxor och regnjacka på sig. Vara väl förberedd är ett motto! man vet aldrig när det kan bli regn och storm.


Här är staden Akureyri, det är Islands andra största stad. Här stötte vi på en liftaren. Men vi skulle göra så mycket annat så han vill inte följa med. Vi hade innan resan pratat om att det vore kul att ha någon liftare i bilen. Och vi hade också skämtat om att det skulle vara en snygg kille. Han i Akureyri skulle vi gärna ha haft med i bilen, men men :P Men när allt kommer omkring tror jag vi är ganska tråkiga att lifta med. För vi vet ju inte vart vi ska, vi kör på känsla helt enkelt.


Detta är det stora vattenfallet Goðafoss. Det är så mäktigt med vattenfall och det finns en hel del här på Island.



Stället där bilden är tagen heter Mývatn. Här är det mycket aktivitet under jorden. Det bubblar och fräser ur marken och här finns många varma källor. Det här är en av de märligaste plasterna vi har varit på. Om du ska se någonting här på Island så är det detta.



Bilder från Dimmu borgir, många av de stelnade lava kulpurerna ser ut som troll. 


Den här liknar mest en anka. Vid det här stället sägs det att det bor små älvor, men nu på sommaren syns de inte till. De ligger och vilar sig och kommer fram först till vintern. Det är spännande med Island att tron på älvor är så stor. När vi var i Núpur var det en kille som bodde där som skrev en bok om stenar där älvorna bor. Och just i Westfjördur finns det många övernaturliga väsen.


När vi väl har uppkoppling gäller det att uppdatera bloggen och skriva om vårt äventyr. Finns säkert många som är nyfikna och vill veta vad vi gör!

Puss o kram





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar