tisdag 20 september 2011

Pojkvän på besök

I torsdags kväll kom Amandas kille hit. Det var skönt att äntligen träffa honom. Vi hyrde en bil mellan fredag och lördag och Anders fick se Geysir, Gullfos och mycket mycket mer. Amanda däremot var inte lika imponerad. Hennes stora upplevelse var Westman Island som är en ö utanför Island. Tog båten över och trodde att vi aldrig skulle komma fram. För det var ett sådant oväder och båten hoppade upp och ner på vågorna. När vi äntligen kom fram var det dags att hitta vandrarhemmet för natten. Det tog sin lilla tid men efter många om och men hittade vi stället. Det var skönt att få krypa ner i en varm säng. Dagen på Westman Island var fantastisk men hade gärna stannat lite längre. Kanske bestigit en av bergen eller så, men men vi fick några timmar i alla fall. Westman Island hade ett kraftigt vulkanutbrott 1973 och man kunde gå omkring bland lavan och se hus som hade begravts under lavan. På sommaren håller lunnefåglarna till på klipporna, men de hade flugit vidare. Men vi såg ändå några andra sjöfåglar. Tiden gick fort och innan jag visste ordet av så var Anders borta igen. Det känns väldigt tomt och jag hade precis vant mig vid att ha honom vid min sida. Här kommer bilder från vår lilla utflykt. Nu är det dags att planera andra äventyr min familj kommer nämligen hit och hälsar på. Det ska bli så skoj, saknar dem så.



Det stora vattenfallet, Gullfoss



Seljalandsfoss, ett annat vattenfall.



Här är ett hus som har begravts under lavan som kom vid utbrottet på Westman Island 1973.


By på ön, det förstörde en del av naturupplevelsen tyckte Anders men jag tyckte det var ganska häftigt.



Kyrkan som var täckt med aska vid utbrottet på 70-talet.



Så här blöt och skrynklig blev vår karta över by när vi använde den för att hitta vårt vandrarhem klockan elva på kvällen. Vädret var fruktansvärt men  men tillslut hittade vi stället. Det var ett mysigt ställe och Amanda fick tillfälle att prata isländska med hyresvärden.



Tror att det är en berömda glaciären Eyafjallajökull, men är inte riktigt säker.


Här har vi varma källor.



En Geysir som sprutar vatten. Det tyckte Anders var det häftigaste av allt. Jag var inte lika impad. jag är van vid konstigheterna nu!
Så det här var Amandas helg. Söndag spenderades med att laga mat tillsammans med Anders. Resten av dagen stannade jag inne. Vädret var fruktansvärt, blåsigt och kallt och regnigt. Tur att det finns regnkläder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar