fredag 9 september 2011

Livet i Reykjavík

Livet gar vidare i Reykjavík. Just nu ær vart största problem att vi fortfarande inte ha lyckats att fa Internet att funka i var lægenhet. Vem hade kunnat tro att det skulle vara sa svart och ett sa stort problem. Nu har vi bada börjat ge upp. Nu sitter vi vid skolans datorer istæller. Dærav inte rætt bokstæver, men hoppas det gar att læsa ænda :)

Den störtas hændelsen sen senast vi skrev ær att vi köpt cyklar. Vi försökte fa tag pa gamla cyklar, men insag att det var vældigt svart. Vi tröttnade pa att leta och bestæmde oss för att köpa nya. De ær saa fina. Exakt lika förutom ringkockorna vi köpte till för att kunna skilja dem at. Vi ær sa nöjda och har redan cyklat runt en hel del. Vædret har varit underbart de senaste dagarna, förutom att det blaser vældigt kallat. Det gæller att ha rætt klæder.

I övrigt har vi fullt upp hela dagarna. Skola pa dagarna och en massa fix med det ena och det andra och pa kvællarna fest. Förra fredagen var vi och kollade pa fotboll pa en bar, det var Norge mot Island som spelade. Till alla varan Sigrids lycka vann Norge med ett poæng. Islanningarna var dock inte sa glada. Efter fotbollen fortsatte vi med en fest pa samma stælle. Vi skulle fa traffa vara buddies som vi hade blivit tilldelade. Vara buddiesar var inte pa festen men vi traffade annat trevligt folk. Det var mest utbytesstudenter, det var sa fullt med folk att dansa var uteslutet. 

Igar var vi och simmad en runda pa det stora badhuset (Laugardahlslaug). Satt lite i de værma poolerna ocksa aturligt vis. Sen hade vi besök i var lægenhet. Klemens, Nikolaj och Stephan. Amanda hade bakat kladdkaka som vi bjöd pa med glass till. Hur mysigt som helst! Nikolaj fragade till och med om receptet. Hoppas pa flera sana kvallar med snack, fika och skratt ;) Stephan skulle hjælpa oss med Internet med han klarade det inte att lösa problemet.

Vi ær vældigt duktiga nær det gæller bakning. Vi har bestæmt oss för att baka vart eget bröd medan vi ær hær pa Island. Första försöket kan inte beskrivas som annat æn misslyckat. Frallorna blev stenharda och var mer som knæckebröd. Vi fick oss ett gott skratt i alla fall och at faktist av dem. Andra platen blev inte lika illa som den första. I Torsdags gjorde vi vart andra försök. Grötbulla!. De blev jætte mumsiga. Ikvæll eller i morgon ær det dags för ænnu ett försök.

Idag har vi haft lektion i islænds kultur och diskuterat en bok av Halldor Laxness som vi læst "The honour of the house". Sedan drog vi snabbt vidare till maincampus och Háskólibío för att lyssna pa en förelæsning med Noam Chomsky. Dær var knökfullt sa vi fick sta, varmt och han var vældigt svar att lyssna pa, men nu har vi sett honom i alla fall. Ikvæll blir det nog en lugn filmkvæll bara. Ska upp tidigt i morgon och besöka en fleamarket nere i hamnen. Vi ær bada sugna pa att köpa varsin lopapeysa till.
Nu tar vi bussen hem till var awsome lægenhet!
Blessuð og sæl

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar