torsdag 1 september 2011

Full fart i Reykjavík

Det har varit fullt upp sen vi kom till Reykjavík. Mycket att göra och mycket som måste fixas. Allt i rätt ordning. Men nu ska nog allt snart vara fixat. Amanda får sitt inlogg till skolans nätverk idag och Viktoria får förhoppningsvis sitt imorgon. Då kan de sista sakerna på TO DO listan äntligen göras klart och vi kan pusta ut. Imorgon är vår första riktiga skoldag. Ser fram emot att äntligen få sätta igång.

Vi har bestämt oss för att läsa en kurs om Islands kultur och natur, en praktik kurs och sen ska vi fortsätta med våra isländska studier och lära oss lite mer Isländska.

Det har varit lite fest och mycket häng på Babalú (vårt favvo café) dagarna som passerat.Har inte fått internet i vår lägenhet än, så vi måste bege oss till Babalú för att uträtta våra internet ärenden. Har blivit några kaffe, varmchocklad och chokladkakor här. I Söndags satt vi här i över sex timmar! Riktigt mysigt. Folk vi känner kom och gick under dagen men vi satt kvar. Caféet har blivit en mötesplats, det finns alltid nån du känner som sitter där.

Igår var vi på fest. Kvällen startade med att vi mötte upp Joonas (En Finsk kille som också läser till lärare), på en ny seconhandshop som öppnade kl 18.00 igår. Sen drog vi vidare till Niklas. Vi lekte en rolig (men lite för avancerad lek för Viktoria). Den kommer vi absolut ta med oss hem. Tack Sigrid! Det blev trångt i det lilla skyffet där de är flera personer att dela på tills de får sina "riktiga" boenden. Många har haft problem med att de inte få tillgång till sina rum förrän idag eller till och med ännu senare. Sen drog vi vidare till en gay bar som fungerar som Erasmus bar på Onsdagar. Här var det massor med utbytesstudenter och många av våra kompisar från Núpur var där. Väldigt skoj och mycket prat om allt.

Igår var vi på shopping och båda två kom hem med färgglada byxor, Amanda orange och Viktoria lila. Vi gjorde succe på festen med våra färgstarka byxor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar