fredag 14 oktober 2011

Viðey och fredscermonin

Det finns mycket att göra här i Reykjavík, det är fortfarande svårt att vänja sig vid alla val som ska ta. Vad ska man hitta på? I söndags bestämde vi oss i alla fall för att ta färjan ut till ön Viðey. Här har Yoko Ono uppfört ett freds monument och just den 9 oktober varje år tänder hon monumentet. För det är John Lennons födelsedag. Vi tog färjan över en stund innan föreställningen började för att kunna vandra runt lite på ön och se oss omkring.

Här har ni Viðey.


Det var hur vackert som helst och det visades sig att bli en toppenkväll utan massa regn.



Här en del av monumentet. Orden är på isländska och betyder: Tänk dig fred. Det var ett vackert monument och magiskt att se när den tändes. Ljuset är tänt och kommer att vara det ett tag framöver. Sedan kommer det har tändas upp igen på sepciella högtider så som nyårsafton.



Här poserar vi framför momentet.


Ljuset var magiskt och här är det fotat en bit ifrån.
I dagarna fem håller festivalen Iceland airwaves på. Det har hållit på sedan onsdag och såklart har vi armband. Vi har även införskaffat oss specialbiljetter till Björk konsert på söndag. Det ska bli spännande att se. Det sägs att det ska vara en makalös, magisk och upplevelserik show. Appropå det när vi satt på färjan över till fastlandet i söndags satt vi jämte en kör. De hade sjungit på cermonin och sedan kom det fram att Just den kören ska sjunga med Björk. Och inte nog med det fick vi skjuts hem av en av körmedlemmarna. Det finns fina människor här i världen, öppna och omtänksamma. Då slapp vi i alla fall krångel med att ta oss hem med buss.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar