fredag 21 oktober 2011

Tur upp till Snæfellsnes

Vi tog en dag ledigt och begav oss upp till Snefellsnes med ett härligt gäng andra människor. De kom och hämtade oss med den grymma bilen de hyrt och så bar det av. Viktoria fick för sig att trycka ner rutan för att ta ett kort på den fina utsikten och det blev koas! Rutan gick inte få upp igen utan vände och gick ner igen efter halva vägen. Och sen höll den på så och gick upp och ner. Vi skrattade så tårarna rann. Till slut lyckades vi i alla fall få upp rutan. Tur! Hade blivit lite blåsigt och kallt annars. Nedan är bilden som orsakade kaossituationen i bilen.

Första stoppet, denna naturligt skapade pelarvägg.


Georgie poserar.

Georgie och Willam diskuterar på syskons vis.

Och så råkade vi köra fel in på en väg som ledde upp i bergen. Ingen väg för oss, hade inte snökedjorna på. Med lite möda lyckades vi vända, men passade på att stanna och leka i snön och kolla in utsikten.

Viktorias snöängel.


Amanda gör ett frihets tjut.



Fransmannen Sven skådar ut över vidderna.

En vulkankrater med lavan runt.




Stannade även vid denna spricka i berget för att ta en titt. Viktoria hade redan sett detta tillsammans med Wiktor men passade gärna på en gång till.

Hellnar

Sen råkade vi köra förbi nästa planerade stopp men stannade på ett annat ställe istället och det var inte sämre det. Vilken utsikt och ytteligare överraskning väntade.



Det fanns ett rep att klätra ner för klippväggen med och där fanns en tunnel som vattnet gröpt ur som vi kunde gå in i. Jippi!



På väg upp igen.

Sen bar det av hemmåt medan vi såg oss om från bilfönstret. En underbar, spontan och rolig dag.

1 kommentar:

  1. Roligt att följa äventyret på Island !

    Hälsningar
    Urban Ellerstam

    SvaraRadera