måndag 21 november 2011

Tripp i sydväst med hotpot avslutning.

Den här helgen har Amandas kille varit här och hälsat på igen. På lördagen hyrde vi en bil för nio pers igen och tog en liten tripp ner söder om Reykjavik. Vi blev åtta personer till slut som begav oss av i soluppgången med Viktoria som chaufför. Första stopp blev fyren ute på udden utanför Keflavik.
Pernille på väg ut.

 Hela gänget!
Från vänster:Viktoria, Amanda, Will, Vali, Anders.
Sitande: Sigrid, Pernille, Betina.


 Stannade och tittade på kusten och vågorna.



 Ett galgberg. Här hängde de folk förr i tiden.

 En bro mellan den Europeiska- och Nordamerikanska kontinetplattan. Vilken grej! eller inte...
Drar säkert en och annan turist, inklusive oss.

 Lunchstopp vid sidan av vägen. Vali passade på att jaga lite får.



Vi klappade även lite Islandshästar på lunchstoppet. Går inte låt bli.




 Brimketill. Klippor vid kusten där vattnet flyger högt. Har bildats som en liten pool som går att bada i på sommaren när tidvattnet ät lågt och vågorna inte är för höga. Inte som nu alltså.



Sen åkte vi till grottan där vi varit med vår klass tidigare. Denna gången hade vi med oss ficklampor så vi kunde gå djupare in i mörkret. Gick naturligt vis inte ta några bilder dock. Väldigt spännande och häftigt och lite krävande. Amanda har träningsvärk :) Vi testade att släcka våra ficklampor när vi var djup där inne och det blev kolmörkt. Såg absolut ingenting. Läskigt!

Sen åkte vi till den värma källan som Viktoria besökte sist hon var ute och reste och tog oss ett dopp. Den är verkligen helt perfekt. Vi satt där och njöt i någon timme eller två och begav oss sedan hem mot Reykjavik. En härlig dag.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar