fredag 29 juli 2011

Vår första dag i Reykjavík


Efter en flygupplevelse landade vi äntligen på Keflaviks flygplats. Amandas första flygresa gick bra och Viktoria var kolugn och skrattade gott åt Amandas ovisshet! Vi åkte in till Reykjavik med flygbus och en vän tillhenne vi ska bo hos i tre nätter mötte upp oss vid busstationen. Efter att vi hade lämnat vår packning traskade vi ner till Down town Reykjavik. Vi har bokat in oss på valsafari imorgon och hoppas på att få se blåval och lunnefågel och andra stora djur.




Vår mat avnjöt vi på det här ställe. Hur mysigt som helst och väldigt hemtrevligt. Hit kommer vi att återvända flera gånger. Bra service och kul personal! Amanda övade på sin isländska.




Reykjaviks nybyggda konserthus som var helt otroligt snurrigt. Luktade starkt av kemikalier och trapporna var långa och klumpiga. Det var en upplevelse det :)


Amanda vi ett konstverk eller vad fan det ska föreställa?!


Vi har bestämt att korten blir roligare när vi själva är med. Här sitter Amanda utanför en souvenirshop.

Varje gång någon isländning pratar med oss svarar Viktoria på svenska, tur att vi ska upp till Núpur och lära oss lite isländska ;)

Vi upplever att staden är trevlig och folket här är sååå hjälpsamma och vänliga. De märker väl att vi är vilsekomna "turister". Vädret här är regnigt och grått precis som vi väntat oss. Det är bara att vänja sig vid det.

Bless bless //Amanda och Viktoria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar